shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal :  0,00
View Cart Check Out

Sportaccommodatie Hazeweide - verplaatsing veldlijnen zaalvoetbal aangevraagd

ZVC VILVOORDE vraagt verplaatsing veldlijnen zaalvoetbal HAZEWEIDE aan

De doellijnen kunnen aan beide zijden van het veld met minstens 1,5 m achterwaarts worden verplaatst…

Met het vooruitzicht tot deelname van enkele jeugdploegen van ZVC VILVOORDE aan de Vlaamse Jeugdcompetitie vanaf september dit jaar, heeft de jeugdsportclub een aanvraag ingediend bij het stadsbestuur, meer specifiek bij de Vilvoordse Sportdienst, om de veldlijnen voor het zaalvoetballen eveneens te verplaatsen.

Enkele weken geleden werd door de Vlaamse Zaalvoetbalbond (VZVB) een bezoekje gebracht aan de Vilvoordse sportaccommodatie Hazeweide om deze te laten opnemen in haar lijst van erkende zalen voor zaalvoetbal.

Ook in de breedte kan het veld voor zaalvoetbal met minstens 1 meter langs beide kanten worden opgeschoven…

Het veld voor zaalvoetbal beschikt vandaag over de minimale afmetingen waarbij Jeugdcompetitie nog mogelijk is. Daarentegen, om deel te kunnen nemen aan Provinciale zaalvoetbalcompetitie werd door de bond aan ZVC VILVOORDE aanbevolen om het veld in haar breedte met 2 meter (1 meter langs weerszijden) en in de lengte zelfs met 3 meter (1,5 meter achter de actuele doellijnen) te laten verplaatsen. Na een dergelijke transformatie zouden zelfs – volgens de bond – de officiële zones rond het terrein nog steeds ruimschoots voldoende breed zijn.

Vermits reeds door de Sportdienst voorzien wordt om eind Juni van dit jaar de lijnen van het basketbalveld te verplaatsen, lijkt het voor ZVC VILVOORDE opportuun dat het stadsbestuur ook een eventuele verplaatsing van de veldlijnen voor het zaalvoetballen in overweging neemt.

Afwachten welke de intenties zijn van de Stad Vilvoorde, maar ZVC VILVOORDE heeft er al het vertrouwen in!