shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal :  0,00
View Cart Check Out

Nieuwe zaalvoetbal Liga voor Vlaams-Brabant : VZVL

Onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen kunnen we U nu reeds volgende informatie geven met betrekking tot de oprichting van een nieuwe Zaalvoetbal Liga in Vlaams-Brabant.

Waar staat VZVL voor?

VZVL staat voor Vilvoordse Zaalvoetbal Liga.

Aanleiding tot het oprichten van eigen Liga

Vandaag zijn binnen de Vlaamse rand zo goed als geen clubs of ploegen vertegenwoordigd in competities bij bestaande zaalvoetbal bonden. En voor zij die toch ingeschreven zijn en deelnemen aan de competitie betekent dit de dag van vandaag heel wat verre verplaatsingen naar clubs uit andere provincies met soms hoge kosten als gevolg.

Daarom werd binnen de werking van ZVC VILVOORDE vzw overwogen om een eigen zaalvoetbal Liga op te richten voor Vlaams Brabant. En Uiteindelijk is het zover!

Doel en doelgroep

Uiteraard wordt de Liga opgericht met de betrachting om  de gemeenschappelijke belangen en de samenwerking van zaalvoetballiefhebbers in Vlaams-Brabant te bevorderen. Tijdens dit oprichtingsjaar wordt de competitie opgestart met één poule van maximum 12 Herenploegen.

Lokale zaalvoetbalcompetitie onder de vleugel van de VZVB

Alle competitiewedstrijden worden lokaal gespeeld in het Sport- en Cultuurcentrum .K – Streekbaan 189 A – 1800 te Koningslo (Vilvoorde) elke maandagavond tussen 20:00 en 23:00 volgens de bestaande regels en reglementen van de grootste Zaalvoetbalbond (VZVB) waarbij VZVL lid is.

Administratieve vereenvoudiging

Als er iets is wat clubs of ploegen doet steigeren en ontmoedigen, dan is het wel die enorme berg van paperassen waaraan voldaan dient te worden om correct ingeschreven te zijn. De VZVL wilt een vereenvoudiging van de administratie doorvoeren voor ploegen en clubs die deelnemen aan de competitie binnen de VZVL.

Véél Goedkoper

Een andere reden waarom geopteerd wordt om lokaal een zaalvoetbalcompetitie binnen Vlaams-Brabant op te starten is natuurlijk de enorme hoge huurprijzen van sportzalen waarmee clubs of ploegen vandaag de dag opgezadeld worden. Zonder het nog maar te hebben over problemen met dubbele boekingen enz. Door alle deelnemende ploegen binnen de VZVL hun wedstrijden te laten spelen op eenzelfde locatie wordt deze specifieke kost enorm naar omlaag gedrukt en bespaart elke ploeg zich bovendien heel wat verre en lastige verplaatsingen. Twee vliegen in één klap!

Inbegrepen in de deelnameprijs

In de deelnameprijs zitten alvast volgende elementen: sportverzekering, sportzaal, spelerslicenties (minimum 10 spelers/ploeg), scheidsrechterkosten, verplaatsingskosten scheidsrechters en administratiekosten VZVB. De totale kostprijs voor deelname wordt geschat op +/- € 75 per speler of € 750 per ingeschreven ploeg voor een héél seizoen zaalvoetbalplezier zonder kopzorgen!

De nieuwe Liga voorziet eveneens een Bekercompetitie.

Weldra zullen clubs of ploegen kunnen intekenen als kandidaat ploeg of club voor deelname aan de zaalvoetbalcompetitie bij de VZVL. Hierbij wordt een kleine voorschot gevraagd als garantie. Het intekenen zal kunnen via een online formulier beschikbaar op onze website.
Eind april van dit jaar wordt dan afhankelijk van het aantal ploegen een planning opgesteld en de ploegen definitief ingeschreven ten aanzien van de VZVB (Vlaamse Zaalvoetbalbond). Vanaf dat ogenblik dienen de ploegen of clubs hun volledige seizoen bijdrage te betalen.