shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal :  0,00
View Cart Check Out

Nieuwe thuisbasis voor ZVC Vilvoorde en CARRASCO Youth to Pro Football Academy te Koningslo

Nieuw sportcomplex en thuisbasis voor ZVC Vilvoorde en CARRASCO Youth to Pro Football Academy volop in aanbouw te Koningslo

ZVC Vilvoorde is verheugd met de recentste ontwikkelingen met betrekking tot de bouw van een nieuw sportcomplex te Koningslo. Naast de zaalvoetbalclub richt ZVC Vilvoorde in samenwerking met YC5 (Organistie van onze Rode Duivel Yannick CARRASCO) een nieuwe professionele Vilvoordse Football Academy op. Deze Youth to Pro Academy zal vooral de nadruk leggen op het specifiek opleiden (conditie,beweging, techniek en snelheid) van jonge voetballertjes met talenten!
Op de Streekbaan staat al een metershoge betonnen constructie die de komst van het sport- en cultuurcomplex in Vilvoorde verraadt. Woensdag werd de – symbolische- eerste steen gelegd. Daarmee staat de grootste investering van deze legislatuur in de steigers. Het project ‘.K’ met een waarde van 8,5 miljoen euro zou eind februari 2021 klaar zijn.

“Het is hoog tijd dat dit project er komt. Koningslo is de tweede grootste wijk van Vilvoorde, heeft 8.000 inwoners en zowel de bewoners als de verenigingen hebben er gewoon nood aan”, klinkt het bij burgemeester Bonte (Sp.a). “Het vorige gebouw dat hier stond dateerde van einde jaren zeventig en was volledig op. Hopelijk kunnen we met dit gebouw weer minstens vijftig jaar verder!”

Het nieuwe project luistert naar de naam ‘.K‘  en omvat een cultureel gedeelte met vergaderzalen, een polyvalente zaal en een sportief gedeelte met een sportzaal, een cafetaria en een ondergrondse parking met 54 plaatsen. – Bron: hln